Concert d’Xmilk, Hurricäde i The Wax

XMILK

Nit de Hardcore i punk al Velòdrom

 Dissabte 16 de maig – 22h – Taquilla a 6€

La Llançadora organitza un cop més un petit festival al Velòdrom, aquest cop vol recuperar un moviment musical que corria per la ciutat a principis dels anys 90 ; el hardcore.

Un dels grups referència de la ciutat  en aquells anys, eren els Xmilk. Tenint en compte que estan tocant per totes les rodalies del pais hem decidit oferir-los la possibilitat de tocar a casa, allà on van néixer, allà on van començar a crear els primers acords i crits.
Ells faran d’amfitrions a dos grans bandes més del moviment actual; Hurricäde (Girona) i The Wax (Navarcles)

tumblr_njjy0qNHT81r616rto2_1280

Xmilk

 

Diciembre de 1994, Joan, Iván, Raül y Àlex toman en uso y derecho los bajos de Sant Pau 155 de Sabadell, Catalunya. Fábricas y humo envuelven el entorno de la joven alma de los milk, o los milkx, o los xmilk, o algo más: nombre por dar, temas que componer, y cosas que decir, mucho por conocer y tanta ilusión por colocar hueveras y tela antisonora con las grapadoras de la escuela. Qué grandes temas, qué diversión: Sick, Good Choice, My cat, Why, Memories… El inglés estaba aún por conocer, pero eso jamás importó.

En febrero del 95 la primera actuación en La Farga de Sant Cugat, entre curas y corbatas, teñidos hasta las cejas y diciendo las cosas por su nombre, cosa que tuvo sus consecuencias en las notas de fin de curso. A finales de ese mismo año Jordi les ofrece su sello, el respetado ciclón de Bcore, para editar los temas de su demo, grabada con Xavi Vidal y Berni Mora en La Fundació de Sabadell.

En abril del 96 entra Dani en el lugar de Àlex y se compone el minicd Function. En julio del mismo año Joan se va a Inglaterra y le substituye Manel. Con este nuevo panorama se graba Function en los estudios Locate 0 de Xavi Navarro del Carreró de les Carolines de Barcelona, y en octubre se edita en formato cd por Fragment y Bcore. Juanji y Jordi se unen para dar a luz el primer cd. En diciembre lo presentan en Garatge, y en julio del 97 crean la primera gira de un grupo hardcore con la única y primordial intención de comer bien, la Eat Well Tour con Mr. Pri a la cabeza.

https://myspace.com/xmilkbarcelona

11088703_10155276838845577_680754999_n

Hurricäde

Hurricäde són 3 amics de Girona i rodalies (Gerard, Oskar i André) que porten tocant des del 2007. Durant aquests 8 anys de vida han editat una primera referència homònima (2008 – autoeditat), un EP anomenat Pariah’s Pharos (2011 – Saltamarges, Caleiah) i un LP (Anachronisms, 2014 – Saltamarges, Caleiah, Bridal Horse Records). Han fet més d’un centenar de concerts, la majoria a Catalunya, però també a Euskal Herria, Astúries, Cantàbria, Galícia, Madrid… i fins i tot a Itàlia i Holanda durant una gira l’any 2009.

El so d’hurricäde és una barreja de punk, post-hardcore i screamo, impossible d’encabir en una sola etiqueta ja que la principal premisa del grup és l’experimentació i la recerca de sonoritats pròpies. Això queda palès en fer l’escolta dels tres treballs editats fins al moment, on es pot observar una evolució constant, fugint dels patrons més convencionals i de les cançons amb estructures “rodones”. Els seus trets més característics són una base rítmica de baix i bateria potent i visceral, que no defuig dels canvis de tempo i/o compàs, un so de guitarra amb poca distorsió però amb moltes dissonàncies, i una veu estripada que fa honor a les seves influències més screameres.

Els directes d’hurricáde són curts però d’una intensitat altíssima, vivint al màxim cada segon que passen sobre l’escenari i parant el temps just per agafar aire i afinar.

www.hurricade.bandcamp.com

IMG_1268-0021

The Wax

El quinteto de Navarcles The Wax practica un post-hardcore metálico abierto y casi experimental. En sus dos primeras referencias, ‘End Know Sense’ (2013) y ‘We Are Failing’ (2014), la banda despacha rugidos y contorsiones vocales dignas de los mejores Refused y At The Drive-In, guitarrones matadores de la escuela Metallica y atmósferas deftonianas. Y todo esto con una energía y una actitud arrolladoras que no pueden dejarte indiferente. The Wax son (de izq. a der.) Ricardo (bajo), Ángel (batería), David (guitarra), Aitor (voz) y Xavi (guitarra).

http://thewax1.bandcamp.com/album/we-are-failing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s